אתר וורדפרס או וויקס, מה עדיף? טבלת השוואה WordPress vs. Wix
וורדפרס או וויקס? באיזו פלטפורמה כדאי לנו לבנות את האתר שלנו? שאלת השאלות. על המשקל של To be or not to be ממש.
מתוך עשרות פלטפורמות לבניית אתרים וניהול תוכן, אחת הדילמות המוכרות לבעלי אתרים, טרם בניית האתר, ובפרט בישראל, הינה ההתלבטות אלו מול הבחירה בין בניית אתר בוורדפרס לעומת וויקס. ישנם מערכות נוספות קיימות, אך אלו הפופולאריות ביותר לשימוש בישראל. ויש כל הזמן דיונים ברשת מה עדיף, מה מומלץ ומדוע.
ספוילר אלרט: הכל תלוי במשתמש ובמטרות הקמת האתר או הבלוג מלכתחילה.
WordPress? Wix? אפשר את זה בעברית, בבקשה?

לצורך הבהרה ראשונית של מושגי היסוד, נסביר כי מדובר ב 2 מערכות לבניית אתרים בין המוכרות והנפוצות לשימוש בארץ ובעולם ככלל. מאז השיקו Wix (סטארטאפ ופיתוח ישראלי חלוצי בנגב) את מערכת בניית התוכן שלהם, עלו וויכוחים ודיונים רבים בנושא שאלת השאלות: מיהי מערכת בניית האתרים הטובה ביותר וורדפרס או וויקס?
קיימות דיעות רווחות משני צידי הגדר, כל אחד עם טיעוניו; כל צד אוהב להצביע על המאפיינים החזקים של פלטפורמה אחת אל מול השניה. לכאורה נראה כי שתי מערכות אלו הן הנפוצות לשימוש ואף הנוחות ביותר למשתמש ביחס לאלטרנטיבות הקיימות.
* הערת אגב חשובה, כוונת המשורר בהתלבטות בין הפלטפורמות לבניית אתרים היא wordpress.org (ולא .com) שהינה מערכת ניהול תוכן עצמאית בקוד פתוח, המתאחסנת על אחסון של בעל האתר באופן עצמאי ובלתי תלוי באף ספק ספציפי.
אז מה עדיף לי, בשורה התחתונה? Wix או WordPress?
מנסיוננו בבניית אתרים עם שתי המערכות, אנחנו מאמינים כי אין כאן בכלל עניין של מערכת מנצחת אחת אל מול מערכת פחות טובה.
עצם השאלה איננה נכונה, ואם בכל זאת מחפשים את התשובה לכך, הרי שיש לשאול מה נכון עבורי אישית, כלקוח המתלבט.
רק לאחר שאנו מבינים מה מאפייני קהל היעד אליו פונה האתר, מה מטרות הקמתו, ניתן באמת להגיע להבנה מה עדיף עבורנו. למעשה, אפשר לראות כי לרוב, השאלה “וורדפרס או וויקס מה עדיף”, מגיעה מתוך אי הבנת ההבדל המהותי בין 2 המערכות, אשר למעשה פונות לשני קהלי יעד שונים, ומספקים פתרונות שונים לצרכים נבדלים, ככלל.
תכל'ס, להבדלים ביניהם, אפשר?
בסקירת בניית אתר בוויקס אל מול וורדפרס, אספנו משובים מתוך ניסיונם של מאות משתמשי Wix וWordpress בארץ ובעולם. סיכמנו כאן את עיקרי הנקודות שהועלו, בתוספת הסבר על המשמעויות שלהם עבור כל אחת מהמערכות. נבחן במקביל גם את החוזקות והחולשות של כל מערכת באופן שיאפשר למתלבט המתחיל לקבל הבנה מעמיקה יותר של מהות ההבדל בין המערכות, בתקווה שהנתונים יספקו לקורא מענה על שאלת השאלות.
אז מה עדיף לי, בשורה התחתונה? Wix או WordPress?
ככלל ניתן לסכם את העובדות כך:
- אכן ויקס יותר פשוט וקל לתפעול עבור המשתמש המתחיל, לצורך הקמה של אתרי תדמית פשוטים. אך במידה ונרצה להתקדם לאתר קצת יותר מורכב, עם יכולות ספציפיים ומתקדמים מהסטנדרט ברמה הטכנולוגית, כדאי לקחת בחשבון שהכתובת הנכונה תהיה דווקא WordPress .
- כסף זה לא הכל ? הכל עניין של מה מטרת האתר /בלוג שברצונך להקים. אם המטרה היא להקים אתר שנועד לייצר רווח כספי לבעליו למיזם או קונספט כלשהו, אזי וורדפרס זה אח. וויקס קצת פחות. אך אם המטרה היא להרים אתר באפס תקציב, ואין לכם יותר מדי דרישות של פונקציונאליות ופיצ’רים הנחוצים לאתר, ואין ייעדים שיווקיים משמעותיים בתור התחלה, אזי וויקס היא כתובת מתאימה. צריך פשוט לחשוב קדימה טרם בניית האתר- מה מטרת הקמת האתר מלכתחילה? ולפי זה לבחון מה צפוי לתת לנו את התוצאה הרצויה לאור הנתונים לעיל.
- טכנופוביה- וויקס חינמי ואפשר להקים אותו לבד. וזה היתרון המרכזי שלו. וורדפרס היא מערכת נוחה לניהול, אך רחוקה מלהיות קלה לפיתוח ועיצוב על ידי משתמש הקצה. אבל לא ניתן להתעלם מהעובדה שוויקס הוא בעייתי מאוד לשווק ולקידום, בין יתר מגרעותיו. וככלל, הוא די מוגבל. וורדפרס מתקדם בהרבה, מאחר וכוחו בקהילה הפתוחה, בהיותו מערכת הבנויה על קוד פתוח. קיימים אלפי תבניות, אפשרויות ופיצ’רים לוורדפרס. אבל רבים מהם מצריכים הטמעה והתאמה של מתכנת, או לכל הפחות הבנה מעמיקה של הלוגיקה של וורדפרס.
דומה כי מדובר בשני מוצרים שונים, ואין בהכרח לראות בהם כמתחרים על אותו פלח שוק, אם כן.
כאמור, הכל עניין של שאילת השאלות הנכונות טרם קבלת ההחלטה.
כתיבת תגובה
יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.